Hide Menu

Моніторинг 2013 фізика 10 клас

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

«Збірник завдань для проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за резуль­татами навчання учнів в основній школі. Фізика. 10 клас.» розроблено відповідно до чинної навчальної програми з фізики для учнів 7-9 класів.

У збірнику містяться різнорівневі завдання, що згруповано в 10 варіантів. Критерієм склад­ності завдання є кількість логічних кроків, які необхідно виконати для його розв’язання.

Структура варіанта тесту

№ завдань

Рівень завдання

Форма завдань у тесті

Кількість завдань

Кількість балів за завдання

Максимальна кількість балів

1-10

початковий

завдання з вибором однієї правильної відповіді

10

0; 1

10

11-13

середній

завдання з вибором однієї правильної відповіді

3

0; 2

6

14, 15

середній

завдання на відповідність

2

0; 2

4

16, 17

середній

завдання на послідовність

2

0; 2

4

18, 19

достатній

завдання відкритого типу

2

0; 1; 2; 3

6

20

високий

завдання відкритого типу

1

0; 1; 2; 3; 4; 5; 6

6

Усього:

20

 

36

Завдання початкового рівня з вибором однієї правильної відповіді – це завдання, розрахо­вані на засвоєння основних понять, репродуктивне відображення навчального матеріалу, не­складні розрахунки. Завдання цього типу записано в тестовій формі, учень має вибрати одну із чотирьох запропонованих йому відповідей. Завдання вважається виконаним правильно, якщо правильну відповідь позначено тільки однією літерою. Оскільки кожний варіант міс­тить 10 завдань початкового рівня, кожне з яких оцінюється в 1 бал, то максимальний бал, який може набрати учень, виконавши ці завдання, складає 10 балів.

Завдання середнього рівня вимагають від учня виконання 1-2 дій. При цьому учень не повинен наводити будь-яких міркувань, що пояснюють його вибір. До складу завдань серед­нього рівня входять 3 завдання з вибором однієї правильної відповіді, 2 завдання на відпо­відність (логічні пари) та 2 завдання на послідовність. Завдання на відповідність вважається виконаним, якщо кожному пункту лівої колонки відповідає тільки один пункт правої ко­лонки. Завдання на послідовність вважається виконаним, якщо правильно вказано послідов­ність усіх дистракторів. Виконання кожного завдання середнього рівня оцінюється в 2 бали. Отже, максимальна кількість балів, яку може набрати учень за виконання 7 завдань серед­нього рівня, становить 14 балів.

Завантажити завдання моніторинг фізика 10 клас